Користь житнього солоду.
Друзі, чи знайомі ви з солодом та його корисними властивостями?
Колись давно, коли ще хліб не перевели в ряд соціального продукту, та
шанували його, як основу харчування - до нього часто додавали корисні інгредієнти,
додатково збагачуючи корисними властивостями.
В нашій пекарні ми повертаємо ці корисні традиції.
Отож, солод - це продукт ферментації зерна (жито, пшениця, ячмінь).
Поговоримо сьогодні про ферментований житній солод.
Солод володіє рядом корисних властивостей. Він має високу поживну цінність,
багатий вітамінами, ферментами, кальцієм, фосфором, селеном, марганцем,
вітаміном Е і магнієм. Він є природнім імуномодулятором, успішно
справляється з ознаками анемії, нервового і фізичного виснаження, має загальнозміцнюючу
та відновлювальну дію на організм. Корисний також при цукровому діабеті.
Цінність житнього солоду полягає ще й у високому вмісті білка з повним
набором 8-ми незамінних амінокислот, в тому числі лізину, треоніну і валіну,
які стимулюють ріст м'язової тканини у спортсменів.
Регулярне вживання в їжу житнього солоду нормалізує кислотно-лужний баланс
в шлунково-кишковому тракті і покращує травлення, сприяє найбільш ефективному
засвоюванню вуглеводів і посиленню процесу всмоктування поживних речовин в
кишківнику. Житній солод є відмінним живильним середовищем для корисної
бактеріальної флори кишківника.
Тому солод ми додаємо у кілька різних варіантів наших хлібчиків:
Пшеничний хліб "ДАР" - пшеничне цільнозернове борошно, солод, кероб та сушена слива - неповторний смак, нема з чим зрівняти, треба просто куштувати